Wees welkom in het Natuureducatief centrum Duinenhuis, de thuishaven van Duurzaam Koksijde. Het centrum dompelt (zee)klassen, verenigingen, bedrijven of vriendengroepen onder in alles wat onze kust te bieden heeft.

En dat op een unieke locatie: bovenop de Schipgatduinen, met zicht op zee. Actief omgaan met natuureducatie is onze missie. Leren over de natuur aan zee doe je immers het best door zelf kennis op te doen.

Ravotten in de duinen, springen in de golven en diertjes spotten: de natuur is een bron van eindeloos plezier. 🤗 Maar ook zoveel meer! Ontdek ons paasprogramma voor gezinnen!

Lezingen in de kijker

Kom meer te weten over de verspreiding van de soort, levenscyclus en de nieuwe werking van Vespa-Wacht.

In het Hannecartbos zijn de ooievaars teruggekeerd joepie! Tijd om meer te weten over deze fantastische trekvogel. Sinds 1985 werkt Kris Struyf mee aan ooievaarsprojecten. Inmiddels heeft hij een ruime ervaring opgebouwd ivm ooievaarsnesten. De ideale man voor deze lezing dus!

Walvissen aan onze kust? Jazeker! Onderzoeker Jan Haelters neemt je mee in de wereld van de zeezoogdieren.

Blog

Sinds 2014 huist de eerste sterrenwacht van de kust in het Duinenhuis, De Sterrenjutters.

Bezoekers aan het Duinenhuis vragen zich vaak af hoe dit gebouw terechtkwam in het midden van de duinen. Je komt het allemaal te weten in de vaste tentoonstelling of via het boek. 

Middenin de Schipgatduinen staat het Natuureducatief Centrum Duinenhuis.

Fotogalerij